Μικρή βιβλιοφάγος: Το Τζάτζαλο, Φτου και βγαίνω και Ιστορίες με την Λιλίκα

by - Μαρτίου 16, 2018



Γεια σας και χαρά σας!
Παρασκευή σήμερα και μια ανάσα πριν το Σαββατοκύριακο, μαζί με την Μικρή βιβλιοφάγο μου, σας προτείνουμε τρία βιβλία από τις εκδόσεις  Παπαδόπουλος που μας άρεσαν πολύ.
Αρχίζουμε σιγά, σιγά και μπαίνουμε σε Πασχαλινό mood, αγοράζοντας τα δώρα που θα χαρίσουμε φέτος το Πάσχα, χωρίς να ξεχνάμε πως το βιβλίο είναι πάντα ένα υπέροχο και διαχρονικό δώρο για μικρούς και μεγάλους.


Sean Ferrel-Charles Santoso
Απόδοση Αντώνης Παπαθεοδούλου
Για παιδιά ηλικίας 4+


"Πότε επιτέλους θα πετάξεις όλα αυτά τα Τζάτζαλα που μαζεύεις στο δωμάτιο σου;" μου έλεγε όταν ήμουν μικρή η μαμά μου, κι εγώ δεν καταλάβαινα τι εννοούσε... Τι ήταν πια αυτά τα Τζάτζαλα;
Αργότερα κατάλαβα πως όλοι έχουμε από ένα Τζάτζαλο μέσα μας. Όλοι έχουμε από ένα μικρό τερατάκι που μας ξεγελά και ορίζει μερικές φορές την συμπεριφορά μας. 
Ένα Τζάτζαλο που παίρνει τον έλεγχο των συναισθημάτων μας και των πράξεών μας.
Δεν ξέρω αν η μαμά μου εννοούσε πως το Τζάτζαλό μου έφταιγε για τον χαμό που γινόταν στο δωμάτιο μου, ξέρω όμως πως έβαζε κι αυτό πολύ συχνά το χεράκι του. 



Η μικρή Ρούθυ έχει ένα πρόβλημα στο σχολείο. Έχει μαζί της το Τζάτζαλό της, το μικρό της τερατάκι που δεν την αφήνει σε ησυχία. Είναι πάντα μαζί της και είναι αρπακτικό, απότομο, αγενέστατο και αηδιαστικό. Την κρατά μακριά από τους συμμαθητές της, δεν την αφήνει να παίξει, να ζωγραφίσει, να εκφραστεί. Με άλλα λόγια της κάνει τη ζωή δύσκολη. Μέχρι τη στιγμή που παίρνει την απόφαση να μιλήσει για αυτό. Να μιλήσει για το μικρό τερατάκι που την βασανίζει και που πολλές φορές ορίζει το μυαλό της και τις πράξεις της. Αποφασίζει να μοιραστεί το πρόβλημά της.


Και τότε συμβαίνει κάτι μαγικό! Συνειδητοποιεί πως δεν είναι μόνη της και πως όλοι έχουν κι από ένα Τζάτζαλο μέσα τους που τους βάζει σε μπελάδες. 
Και τότε όλα αλλάζουν και η ζωή γίνεται λίγο πιο εύκολη, λίγο πιο όμορφη, λίγο πιο ανάλαφρη. 
Όλα είναι διαφορετικά όταν δεν είσαι μόνος, όταν είμαστε πολλοί.
Ένα πολύ όμορφο βιβλίο του Sean Ferrell για τα συναισθήματα, με μια "δυνατή" εικονογράφηση από τον Charles Santoso σε εξαιρετική διασκευή από τον Αντώνη Παπαθεοδούλου, που κατά τη γνώμη μου απευθύνετε σε μικρά αλλά και σε μεγάλα παιδιά.
Άρεσε πολύ στην Χριστίνα αλλά και σε μένα, και μας έβαλε να σκεφτούμε λίγο η κάθε μια το δικό της Τζάτζαλο.

Rob Hodgson
Για παιδιά ηλικίας 3+


Μα τι είναι αυτό που κρύβεται μέσα στην σκοτεινή σπηλιά;
Ο λύκος είναι αποφασισμένος να το μάθει, ακόμα κι αν χρειαστεί να περιμένει ώρες, μέρες, μήνες.
Η περιέργεια και η λαιμαργία του, του γεννούν ιδέες για να πείσει το άγνωστο πλάσμα να βγει από την σκοτεινή τρύπα! Μα όταν επιτέλους τα καταφέρνει, τον περιμένει μια ΜΕΓΑΛΗ έκπληξη!




Διαβάζοντας  το βιβλίο του Rob Hodgson με την Χριστίνα, γελάσαμε πολύ και αναρωτηθήκαμε πόσο μερικές φορές η περιέργεια και η λαιμαργία μας, ορίζουν την ζωή μας.
Μια έξυπνη και αστεία ιστορία, με έντονο το στοιχείο της έκπληξης και με μια εικονογράφηση χαρούμενη και διασκεδαστική.


Gilbert Delahaye-Marcel Marlier
Για παιδιά ηλικίας 4+


Οι αγαπημένες ιστορίες με την Λιλίκα του Βέλγου συγγραφέα παιδικών βιβλίων Gilbert Delahaye με την υπέροχη εικονογράφηση του Marcel Marlier, χαρίζουν ακόμα όμορφες στιγμές σε μικρούς και μεγάλους, κι ας έχουν περάσει 60 χρόνια από την πρώτη τους κυκλοφορία στα ελληνικά από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.
Είναι πάντα τόσο διαχρονικές, απλές, και άμεσες που διαβάζονται ευχάριστα από παιδιά κάθε ηλικίας.



Σε συνδυασμό με την νοσταλγική σχεδόν φωτογραφική εικονογράφηση του Marcel Marlier, οι "Ιστορίες με τη Λιλίκα", υπήρξαν ένα εκδοτικό φαινόμενο το οποίο μεγάλωσε πολλές γενιές από το 1954 που πρωτοκυκλοφόρησαν, μέχρι και σήμερα. 
Αυτός είναι ο τρίτος τόμος των ιστοριών, με "την Λιλίκα στο πάρκο", "την Λιλίκα στο βουνό" και "την Λιλίκα στο σχολείο" να μας ψυχαγωγεί και να μας ταξιδεύει με τις περιπέτειες της. 
Από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν επίσης οι τόμοι 1 και 2.

Σας φιλώ

Βρείτε με σε
FACEBOOK  
και 

INSTAGRAM

You May Also Like

5 σχόλια

  1. Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου! Χαίρομαι που σου άρεσαν.

      Διαγραφή
  2. Αυτό το "φτου και βγαίνω" έχει κάνει πάταγο λέμε!! Μας άρεσε πολύ κι εμάς!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι! Επίσης εγώ αγάπησα το Τζάτζαλο... Μου άρεσε πολύ!
      Σε ευχαριστώ για το σχόλιο.

      Διαγραφή
  3. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΝΟΥ26/3/18, 11:03 π.μ.

    Εγώ μαντεύεις βέβαια ότι θα πάρω τις Ιστορίες της Λιλίκας κυρίως για μένα (ντρέπομαι λίγο .....αλλά το ομολογώ, η εικονογράφηση με κέρδισε και μου δημιούργησε μοναδικές στιγμές νοσταλγίας!) Με το που μας αποκάλυψες δε ότι οι εκδόσεις Παπαδόπουλος έχουν 1 και 2 τόμο πολύ το χάρηκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή