Μες στο μουσείο #1

by - Μαρτίου 11, 2014


Πριν απο μερικές μέρες επισκευτήκαμε δυο μουσεία. Το Βυζαντινό και το Πολεμικό.
Ήταν η πρώτη φορά που παίρναμε την Χριστίνα μαζί μας και παρ'όλο που και τα δυο μουσεία δεν είχαν θέματα προσιτά σε παιδιά κάτω των 5 με 6 χρόνων , εκείνη αντέδρασε μια χαρά και προσαρμόστηκε πολύ γρήγορα στην ατμόσφαιρα του χώρου χωρίς να χρειαστεί να της πούμε κάτι!
Χάζευε τα εκθέματα και τους πίνακες, και κάθε φορά που αναγνώριζε κάτι απο αυτά που γνωρίζει, έλεγε : "Μαμά, πέτρα! Μαμά νερό! Μαμά άνθρωπος και καράβι και παπούτσια και ..."
Αυτό με εξέπληξε ευχάριστα, και με έκανε να σκεφτώ για ακόμη μια φορά, πως η τέχνη και η δημιουργία είναι μέσα στην ανθρώπινη φύση και πως αν τις καλλιεργήσουμε, ίσως κάνουμε την ζωή μας καλύτερη.
Έτσι λοιπόν, θέλω να πηγαίνω σε εκθέσεις και σε μουσεία με την Χριστίνα κι ας μην καταλαβαίνει ακόμα πολλά πράγματα. Είμαι σίγουρη πως κάτι λίγο θα της μείνει.. Κι αυτό το λίγο είναι και πολύ!





Εσείς έχετε επισκευτεί κάποιο μουσείο μαζί με τα παιδιά σας? 
Περιμένω τα σχόλιά σας εδώ και στην σελίδα μου στο facebook

Σας φιλώ

You May Also Like

2 σχόλια

  1. Αχ τι καλά, συμφωνώ μαζί σου Ζωή, μπορεί να μην καταλαβαίνουν πολλά πάντως κάτι μένει... Αν σου πω... τις προάλλες ο μικρός έβλεπε ένα dvd με τον γουίνι και τους φίλους του (από τα αγαπημένα του) και κάτι έλεγε ο τίγρης για ένα μουσείο που ήθελε να φτιάξει... Ευθύς αμέσως με ρώτησε ο Γιώργος: "Μαμά, τι είναι μουσείο, θέλω κι εγώ να πάμε σ'ένα μουσείο"
    Σκοπεύω λοιπόν, μόλις στρώσει λίγο ο καιρός και ζεστάνει, να επισκεφθούμε ένα μουσείο για να του καλύψω κάθε απορία, ότι μουσείο να 'ναι, τόσα υπάρχουν, κάτι θα βρούμε...
    Είναι μικρός ακόμα, παρά κάτι 3,5 ετών, δεν πειράζει όμως είμαι σίγουρη πως θα ενθουσιαστεί! Όπως τότε με τον ζωολογικό κήπο... αν θυμάμαι καλά ήταν περίπου 2 και κάτι, όταν τον επισκεφθήκαμε, παρόλα αυτά το διασκέδασε πολύ και έχει να το λέει...
    Καλό βράδυ και φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι εμείς πηγαίνουμε συχνά στον ζωολογικό! Είναι απο τις αγαπημένες μας βόλτες !!

      Διαγραφή